sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Uunilohi tomaattikuorrutuksella.

Muistelisin lukeneeni viimeisimmästä vauvalehdestä mielenkiintoisen ohjeen uunilohesta tomaattikuorrutuksella. Ohje ei jäänyt tarkasti mieleeni, mutta tässä ainakin melko samankaltainen versio, josta itse tykkään! Olen jo pitkään halunnut kokeilla lohen ja tomaatin yhdistämistä ja nyt kun se on tehty, niin voin sanoa, että toimii.

Ainekset:

500g kirjolohifilettä
1prk paseerattua tomaattia
tuoreita tomaatteja
parmesania
pieni sipuli
tuoretta basilikaa
timjamia
ruokaöljyä
suolaa
sokeria

Lisukkeeksi:
pakastekasviksia, kuten parsa- ja kukkakaalia, kirsikkatomaatteja, maissia, hernettä porkkanaa


Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kuutioi 1/2 sipuli ja paista hetki kattilassa öljyssä miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon purkillinen tomaattisosetta, ripaus suolaa ja sokeria, sekä maun mukaan huuhdeltuja basilikanlehtiä. Sekoittele hetki ja ota kattila pois levyltä. Aseta lohifile nahkapuoli alaspäin uunipellille tai sopivaan uuninkestävään astiaan. Hiero pintaan hiukan suolaa ja mustapippuria. Kaada päälle tomaattikastike, tomaattisiivuja ja parmesan-juustoa. Laita lohi uuniin noin 30 minuutiksi.

Kaada uuninkestävän astiaan pakaste- tai pilkottuja tuoreita kasviksia, lorauta joukkoon hiukan ruokaöljyä, sekä ripottele päälle murskattuja basilikanlehtiä ja timjamia. Itse juustonhimoissani ripottelin myös kasvisten päälle vähän parmesania.. Uuniin noin vartiksi riippuen pidätkö kasviksista rapsakoina vai täysin pehmeinä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti