maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ensimmäinen resepti - uunijäätelö.

Tästäpä lähtee käyntiin mun ruokablogini taival. Olen siis nuori kokkailusta ja leivonnasta pitävä äiti vailla ruuanlaittoon liittyvää koulutusta. Innostus keittiössä hääräilyyn ei ole ollut synnynnäistä, vaan herännyt henkiin tässä perheen perustamisen sivussa. Ennen kaikkea olen kiinnostunut kiinnostunut valmistamaan terveellistä, nopeavalmisteista ja maistuvaa sapuskaa niin meille aikuisille kuin pikkunatiaisellekin.

Ensimmäinen ohje, jonka täällä jaan löytyi 03/13 Pirkka-lehdestä. Vaikka on ehkä vähän pöllöä aloittaa jollain muulla kuin omalla ohjeella, niin teen sen silti, sillä yllätyin miten nopeasti ja helposti tällainen erittäin maistuva jälkiruoka valmistuu. Todella hyvä resepti esimerkiksi tilanteessa, jossa vieraille pitäisi vääntää ruuan päälle jokin nopea, maistuva ja aika kivannäköinenkin jälkkäri. Vaihdoin alkuperäisen ohjeen keksit Dominoihin ja passionhedelmän vattuihin.


Uunijäätelö (4 pientä tai 3 isoa annosta)
valmistusaika 15min

½ litraa vaniljajäätelöä
2 kananmunaa
½ desiä sokeria
4 täytekeksiä (itse käytin perinteisiä Dominoita)
vadelmia

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Murskaa neljän uuninkestävän kahvikupin pohjalle jokaiseen yksi keksi. Vaahdota 2 kananmunanvalkuaista. Lisää ½ desiä sokeria ja vatkaa edelleen kovaksi vaahdoksi. Seos on sopivaa, kun vaahto ei tipu ylösalaisin käännetystä kulhosta. Ota vaniljajäätelö ulos pakkasesta ja leikkaa kuppeihin kuutioita. Lusikoi päällimäiseksi valkuaisvaahtoa ja peitä reunoja myöten tiiviisti niin, ettei jää yhtään aukkoa (näin jätski ei sula uunissa). Laita kupit uunin keskitasolle 2 minuutiksi niin, että marenki saa vähän väriä. Kannattaa olla tarkkana ajan kanssa, sillä päällinen kärventyy nopeasti! Asettele uunijätskiannoksen päälle vadelmia ja tarjoa heti.


Lopputulos oli taivaallinen! Ohjeesta tuli kolme tuollaista isoa teekupillista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti