torstai 3. lokakuuta 2013

Karjalanpata.

Hyvä, helppo ja perinteinen ruoka, joka maistuu kaikille. Tarvitset:


700g karjalanpaistilihaa (sikaa ja nautaa)
6-8 perunaa
3 suurta porkkanaa
1 keskikokoinen sipuli
4 laakerinlehteä
10 kokonaista mustapippuria
rasvaa paistamiseen


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja pilko perunat puolikkaiksi ja porkkanat pienemmiksi lohkoiksi. Pilko sipuli paloiksi. Sulata nokare rasvaa paistinpannulla (esim. kasvirasvalevite). Ruskista lihanpalat pannulla niin, että ne saavat väriä pintaan. Paistamisen jälkeen kaada pannulle vettä, kiehauta ja ota liemi talteen. Kaada kasvikset, sipulilohkot, lihat, laakerinlehdet ja pippurit uunivuokaan, sekoita ja kaada lihaliemi päälle. Tarvittaessa lisää vettä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät. Anna kypsyä uunissa noin 2,5 tuntia (tarvittaessa lisää vähän vettä noin puolessavälissä). Mausta suolalla maun mukaan.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti