torstai 3. lokakuuta 2013

Mansikka-kiivi-valkosuklaatäytekakku.

Tein tätä kakkua juhlistamaan esikoiseni puolitoistavuotispäivää kesällä, maut sopivat mielestäni hyvin yhteen. Ensin aloitetaan valkosuklaavaahdon valmistus. Siihen tarvitset:

200g valkosuklaata
4dl kuohukermaa

Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kiehauta kattilassa 4dl kuohukermaa, jonka jälkeen kaada kuuma kerma valkosuklaapalojen päälle. Sekoita seos tasaiseksi. Peito kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähentään neljäksi tunniksi viilenemään (voi tehdä myös edellisenä iltana valmiiksi).

Teen aina täytekakkupohjan tosi hyväksi havaitsemani Kotikokki.net-sivulta löytämäni ohjeen avulla, suora linkki ohjeeseen tulee tässä!

Ota vähintään neljä tuntia jääkaapissa seissyt valkosuklaakerma huoneenlämpöön ja vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi. Pilko kiivit ja mansikat valmiiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja varovasti kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjan kerrokset hyvin kevyesti mehulla, ylimpään kerrokseen eniten. Laita joka kerrokseen ohuita kiivi- ja mansikkaviipaleita, päälle valkosuklaavaahtoa. Peitä kakku valkosuklaavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla. Tähän kakkuun käytin mansikkaviipaleita ja Dr. Oetkerin Winter-strösseleitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti