tiistai 5. maaliskuuta 2013

Yrttinen jauheliha-mozzarellapizza.

3 suurta valmispizzapohjaa pakastealtaasta (voi tehdä myös itse)
300g naudan jauhelihaa
yrttimaustettua paseerattua tomaattisosetta
mozzarellahelmiä
juustoraastetta
tomaatteja
jalopenoja
pieni sipuli
tuoretta basilikaa ja rucolaa
jauhelihamaustetta
mustapippuria
pizzamaustetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuutioi sipuli pieneksi silpuksi ja paista pannulla jauhelihan kanssa. Mausta jauhelihamausteella ja mustapippurilla. Levitä yrtti-tomaattisose pizzapohjille ja päälle ohut kerros jauheliha-sipulisekoitusta. Leikkaa pestyt tomaatit siivuiksi ja asettele seuraavaksi kerrokseksi. Pudota väleihin mozzarellahelmä ja jalopenoja (omastani jätin jalopenot pois, mutta miehen pizzaan niitä pääsi). Päällimmäiseksi kerrokseksi ohut kerros juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla, kunnes juustot ovat kunnolla sulaneet.

Ripottele valmiin pizzan päälle pizzamaustetta (kärvähtää helposti uunissa) ja huuhdeltuja rucolan ja basilikan lehtiä. Lapsen versiosta kannattaa jättää jalopenot pois ja olla maltillinen jauhelihamausteen ja pippurin kanssa.


Pala valmista pizzaa. Täytyy rehellisyyden nimissä myötää, että meidän basilikat jäivät kaupan hyllylle unohduksiin. Ihan hyvältä maistui kuitenkin myös rucolan kanssa. Tämän annoksen päälle on ripoteltu muutama broileri-kasviskiusauksesta ylijäänyt kananpala.

Muksullekin maistui. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti