lauantai 13. huhtikuuta 2013

Keväinen jauhelihakeitto.

Valmistan keitot yleensä aikalailla samalla kaavalla vähän kasviksia vaihdellen. Meidän perheen perusruokia ovat jauheliha-, lohi-, seiti-, kana- ja nakkikeitto. Tykkään simppeliydestä ja siitä, että perunaa ja tuoretta tilliä on tarpeeksi! Seuraavasta ohjeesta tulee iso annos, joten tarvitset suuren kattilan. Itse keitto valmistuu nopeasti, noin 15 minuutissa, joten suurin osa ajasta kuluu perunoiden kuorimiseen.


400g jauhelihaa
pieni sipuli
3pkt pakastekeittojuureksia
15 normaalikokoista perunaa
1 parsakaali
tuoretilliruukku
1 kasvisliemikuutio
½ lihaliemikuutio
kokonaisia mustapippureita
jauhelihamaustetta (Santa Marian vaalea mauste)
timjamia 
nokare kasvirasvalevitettä
suolaa maun mukaan


Kuori ja pilko perunat ja parsakaali kattilaan. Kaada joukkoon keittojuurekset, sopivasti vettä ja laita kattila liedelle. Kun vesi kiehuu, murenna joukkoon liemikuutiot ja maun mukaan kokonaisia mustapippureita. Jos keiton pintaan muodostuu vaahtoa, kuori sitä pois. Kuutioi sipuli (kannattaa pitää kuorittu sipulia hetki kylmän veden alla, etteivät silmät ärsyynny). Paista jauheliha sipulin kera ja lisää keittoon. Lisää lopuksi pilkottu tilli ja nokare levitettä. Keitto on valmista, kun perunanpalat ovat pehmeitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti